Mijn verhaal

Over mij

Mijn mindset... hier iets aan doen leek zo lastig. Want hoe verander je nou je je mindset? Wat is dat eigenlijk? Ik was helemaal niet gelukkig met mijzelf, hoe ik er uit zag of met het leven dat ik leidde. Na veel therapieën, cursussen met vaak vallen en opstaan leerde ik hoe groot het effect is van mijn manier van denken.Ik ben gaan nadenken. Is dit nou het leven voor mij? Is mijn huidige situatie dat wat ik wil? Wordt ik hier nou gelukkig van? Het antwoord was NEE! Zonder twijfel. Ik ben een dagboek gaan bij houden en zag al snel patronen terug komen. Ik ging er aan werken. Ik leerde mijzelf heel goed kennen op deze manier. Zo werd ik bewust van mijn negatieve gedachten! Ik ben totaal een andere weg in geslagen en mijn dromen gaan na jagen!Voor het eerst dacht ik aan mijzelf en zette mijzelf op de eerste plaats Ik kan veel meer dacht ik en wat weet een ander nou van mij? Dus ik ging kleine stappen zetten. ondertussen was ik 27 jaar oud. Het eerste wat ik deed was opzoek gaan naar iets waar ik blij van werd. Na bijna 10 jaar ging ik terug paardrijden. Als kind deed ik dat heel graag. Dat gaf mij vreugde en iets om naar uit te kijken. Toen ook ben ik de stap gaan zetten naar het volgen van een opleiding. Ik dacht hier leer ik nog meer en dan zal het wel goedkopen, met een verlangen om andere ook te kunnen helpen.Ik begon mij langzaam iets beter te voelen en kwam weer onder de mensen.Ik had weer het gevoel dat ik leefde en niet geleefd werd.


Door de kennis die ik had op gedaan en nog steeds bleef volgen kreeg ik langzaam iets vertrouwen in mijzelf ''Ik ga dit halen,, Ook al wist ik dat theorie 'leren' niet mijn sterkste kan was! Want ja, ik heb mijzelf jaren aan gepraat dat ik dom was. Mensen in mijn omgeving en zelfs op school werd gezegd: Ga jij maar fijn een simpel baantje zoeken leren is niets voor jou! Maar het was niet zo en dat wist ik nu! Bepaalde mensen zijden ''zou je dat wel doen? Je hebt toch financiële zekerheid nu? wat als je het niet haalt? Heb je wel een hoop geld weggegooid.... Stiekem motiveerde het om mijzelf te bewijzen!Als ik echt iets wil dan vind ik een manier dacht ik en ik ben gewoon begonnen! Het idee dat ik andere mensen ook zou kunnen helpen om zich gelukkiger gezonder & fitter te voelen leek mij een ontzettend leuk idee!Toen mijn iemand zij: Ga met mij mee sporten? Dat is echt iets voor jou!Dacht ik ''sporten? daar ben ik veel te lui voor geworden... Maar vooruit ik wilde afvallen dus ging mee.Al die mensen wat naar mij keken poeh poeh! Wat toen allemaal in mijn hoofd rond ging, het sloeg nergens op! Ik was ontzettend bang en onzeker. Ik schaamde mij voor hoe ik er uit zag. Met vreemde praten? Ik klapte dicht. Wat moest ik zeggen? Ik gaf antwoord op een vraag maar dat was het ook. Ik rende nog net niet weg. Toch ben ik blijven gaan. Want wat had ik te verliezen? Dus ik ben begonnen met groepslessen te volgen in de sportschool. Ik wist van mijzelf dat ik dansen leuk vond dus ben ik alle dans gerelateerde lessen gaan volgen. Ik verstopte mij achter in de zaal bij mijn familie en zo ging het steeds beter. Ik was niet meer alleen en de mensen kende elkaar allemaal! Ik kreeg een heel huiselijk gevoel erbij. Ook liep een sport coach wekelijks met mij mee. Dit één op één stukje heeft mij geholpen om de volgende stap te zetten. Al snel werd het mijn tweede huis en probeerde ik van alles uit. Want het gaf mij power! Ik durfde weer te praten met mensen. Ik werd sterker kreeg meer energie en voelde mij goed.Naar een tijdje kwam ik in een dip. Ik deed niks anders.. Sporten deed ik al, gezond eten deed ik ook. Maanden bleef ik stil staan.Wat kon ik nog meer doen? Nee ik wist het echt niet meer. Want ik deed toch alles goed dacht ik? Alles vanuit mijn hoofd! Het was enorm frustrerend!Ik ging liever voor mijzelf zijn en begon mijzelf in stapjes te accepteren hoe ik was. Ik liet totaal de controle los! Niet meer calorieën tellen. Niet meer alles strikt volgen of mijzelf dingen verbieden. Ik geloofde dat het langzaam wel zou lukken.En dat is precies wat gebeurde Mijn gewicht vloog er in eens af!

What you believe is what you become 

Mijn kennis over sport groeide en kreeg steeds meer zelfvertrouwen. In de groepslessen werd ik steeds meer aanwezig. Het communiceren met mensen ging stukken beter. Vooral de Zumba les was zo fantastisch! Ik dacht hoe vet zou het niet zijn als ik dat zou kunnen?! Waar ik voor heen waarschijnlijk nog niet eens er over zou nadenken. Ineens uit het niets stond een bericht op de site dat ze een Zumba instructrice zochten. Ik kon mijn ogen niet geloven! Dit is het dacht ik dit moet ik gaan doen! Twijfels twijfels! Faalangst onzeker maar wel enthousiast! Ik ben de cursus gaan volgen en veel mee gaan doen op het podium. Ja ik heb flink uit mijn comfort zone moeten gaan!door mijn angst heen moeten stappen! Ik kon wel 1000 dingen bedenken waarom ik het niet zou doen maar het voelde goed en dat hield ik vast! Wat begon als een lolletje tijdens carnaval een dansje mee doen op het podium werd werkelijkheid! Het bange en onzekere meisje ging langzaam weg. Elke keer kreeg ik meer zelfvertrouwen en nog geen maand later kreeg ik mijn eigen les. 


Hoe had ik mij dat jaren gelden kunnen bedenken, IK? als les geefster voor een groep mensen. Ik ging andere mensen om mij heen tips en adviezen geven en deelde mijn kennis gerechten en kreeg positief feedback. Ik ging op zoek naar meer mogelijkheden om meer mensen te kunnen helpen en inspireren. Ik begon meer online zichtbaar te zijn. Ook al was ik vaak nog wel eens onzeker. Dat hield mij niet meer tegen! Ik ontdekte de law of attraction, Human Design, Astrologie en nog veel meer op spirituele basis. Als praktische ingestelde ondernemer leer ik ook nog elke dag en breng ik het 'zweverige' gedoe simpel nuchter en behapbaar! Zo ontwikkelde ik zelf een online cursus Ik groei op het gebied van sporten! Waarin ik ondertussen naast Zumba ook Boot-camp, Circuit, Cardio boxing en Total-body lessen geef op verschillende sportscholen of gewoon helemaal zelf op een toffe buiten locatie! Ik heb de aller leukste klanten, die elke week zo veel groeien! Waar ik mee kan lachen en huilen. En dat allemaal door mijn mindset te veranderen! 

Nu ben ik mijzelf, authentiek! Met de missie om andere te helpen! Ik zie mijzelf nu positief en optimistisch en een tikkeltje gek! Maar dat maakt mijn leven nou net zo leuk! Ik geniet volop van het leven! 

When things change inside you, things change around you 

Ik heb een hele zoektocht afgelegd en jaren gezocht naar wat voor mij werkt. Ik heb enorm veel geleerd, met vallen en opstaan.Dromen zijn uitgekomen en ik heb er nog veel meer Makkelijk!! Dat was het zeker niet! Maar niet onmogelijk& helemaal de moeite waard!